Maritime utdanninger
Velger du en maritim utdanning og et yrke til sjøs, vil du få sjansen til å jobbe innenfor forskjellige deler av den maritime næringen, og ikke minst til å kunne jobbe rundt omkring i verden.
I utgangspunktet er det to utdanningsretninger som kvalifiserer til offshoreyrker innenfor vår bransje: Yrkesfaglig utdanning og høgskoleutdanning. I tillegg kommer selvsagt andre studieretninger som kvalifiserer til spennende stillinger på land, for eksempel innen økonomi, logistikk, jus, personal, HMS, ingeniør, ledelse og mer.
Yrkesfaglig utdanning - offshore:
Etter tiårig grunnskole må du ta videregående yrkesfag. Etter fullført VG2 starter læretiden som foregår ombord og varer i to år.
Etter endt læretid mottar du fagbrevet. Matros og motormann er eksempler på praktiske maritime yrker etter endt læretid.
Høgskoleutdanning - offshore:
Høgskoleutdanning tar tre år etter endt videregående skole, retning for studiespesialiserende utdanningsprogram.
Etter endt høgskoleutdanning, reiser du ut som kadett og tjener opp fartstid som grunnlag for å løse de nødvendige sertifikatene for å bli offiser.
Etter nødvendig fartstid som kadett, er styrmann og maskinist eksempler på aktuelle stillinger.
Høgskole- eller universitetsutdannelse, onshore:
Det finnes mange studieretninger og institusjoner som gir faglig grunnlag en for en karriere i maritim næring onshore. Generelt blir slik utdanning gitt ved høgskoler og universitet på grunnlag av allmenfaglig linje videregående skole. Studiene er bygget opp med en 3-årig basis til bachelorgrad og en 2-årig påbygging fram til master.